середу, 21 вересня 2016 р.

Єпископ Варсонофій очолив святкове богослужіння в честь Різдва Пресвятої Богородиці в с.Пилипець Міжгірського району.

21 вересня 2016 року в день Різдва Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії , керуючий Закарпатською єпархією єпископ Ужгородський і Закарпатський Української Православної Церкви Київського Патріархату Варсонофій ( Руднік ) з архіпастирським візитом відвідав парафію Рождества Богородиці с .Пилипець Міжгірського району. Саме ця парафія близько року тому змінила свою приналежність, вийшовши з підпорядкування Хустської єпархії УПЦ Московського Патріархату та приєдналась до Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату.Перед святковим богослужінням владику Варсонофія зустрічали ангельськими голосочками малі діти і звуки сільських дзвонів, а також переповнена людьми сільська церква. Настоятель храму протоієрей Василь Калічин препідніс архієрею хрест та запросив очолити святкове богослужіння.Під час Літургії Владиці співслужили запрошені священики з Дрогобицько-Самбірської та Івано-Франківської єпархій, а також місцеве духовенство. Своїм співом прикрашав богослуження місцевий хор.На богослужінні звершувалися молитви за перемогу та збереження життя наших воїнів, за мир у нашій Батьківщині, за об’єднання в єдину Помісну Українську Православну Церкву,за щасливе та спокійне життя громади.
Під час святкового богослужіння Його преосвященство владика Варсонофій рукоположив іподиякона Літвінцова Павла Олександровича в сан диякона.
По закінченню архієрейської літургії, за традицією святкування престольних свят, відбувся хресний хід, на якому владика всіх присутніх окропив святою водою. Потім архієрей звернувся із повчальною проповіддю до присутніх. У своїй промові, Його преосвященство акцентував свою увагу на прочитаному Євангелії та на значимості Різдва Богородиці для всієї Вселенної. Він закликав нести кожному з нас свій життєвий Хрест, який нам вручив Господь. Владика Варсонофій наголосив, що в одних він буває тяжкий у інших легший, але він під силу кожному із нас.По завершенню проповіді єпископ привітав кліриків храму, парафіян та місцеву владу з святом,Завершилось богослужіння уставним многоліттям.
Прес-служба Закарпатської єпархії вітає нововисвяченого диякона Павла Літвінцова та бажає плідної праці на користь Української Православної Церкви Київського Патріархту.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.
































































Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: