пʼятницю, 8 липня 2016 р.

Керуючий Закарпатською єпархією єпископ Варсонофій співслужив Святійшому Патріарху Філарету в Манявському Хресто-Воздвиженському монастирі.

07 липня 2016 року, коли Православна Церква вшановує Різдво чесного славного пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоана та преподобних отців Іова (1621) та Феодосія (1629) Манявських, Святійший Патріарх Філарет відвідав Хресто-Воздвиженський Манявський чоловічий монастир.Його Святості співслужили : митрополит Львівський і Сокальський Димитрій , митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків, архієпископ Тернопільський , Кременецький і Бучацький Нестор, єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Луганський і Старобільський Афанасій, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій , єпископ Іоан (Бойчук), братія обителі на чолі з ігуменом Феогностом та монастирських скитів; духовенство Івано-Франківської та інших єпархій.Під час святкового богослужіння підносилась молитва за військовослужбовців, які захищають рідну землю на Сході Батьківщини, а також відновлення миру і збереження цілісності України та її народу.
Наприкінці Літургії Предстоятель виголосив проповідь. Звертаючись до присутніх, Святійший розповів про життєвий шлях і подвиг віри святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Спасова Іоана, а також закликав усіх до єдності та любові. На переконання Патріарха, лише через покаяння український народ зможе здобути мир та благословення.Також Святійший Патріарх Філарет відзначив високими церковними нагородами - медалями "За жертовність і любов до України", - воїнів-учасників АТО та волонетрів, що підтримують захисників Батьківщини на передовій.
Після літургії був відслужений молебень до святих преподобних небесних покровителів Манявського монастиря Іова та Феодосія. У свою чергу митрополит Іоасаф подякував Святійшому Владиці за спільну молитву, а ченці обителі вручили Патріарху букет квітів. Наприкінці Першосвятитель закликав на всіх Боже благословення.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.























Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: