пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Керуючий Закарпатською єпархією провів прес - конференцію для провідних ЗМІ області.

12 лютого 2016 року , в приміщенні редакції тижневика "Неділя " ( м.Ужгород ) , єпископ Ужгородський і Закарпатський Української Православної Церкви Київського Патріархату Варсонофій ( Руднік ) провів прес-конференцію , присвячену підсумкам роботи Закарпатської єпархії у 2015 році.Зі сказаного Преосвященнійшим Владикою можна виокремити те , що станом на початок 2015 рік у Закарпатській області нараховувалося 18 парафій УПЦ КП. Єпископу Варсонофію вдалося організувати та створити 13 нових громад УПЦ КП протягом минулого року. Протягом 2016 року у планах Закарпатської єпархії створити на терені області 20 нових православних парафій.
Важливим і надзвичайно ілюстративним у світлі російської агресії на українському Донбасі і в Криму, став перехід громади Різдва Пресвятої Богородиці села Пилипець, Міжгірського району на Закарпатті. Мешканці села обурені антиукраїнською поведінкою та яскравими антидержавними виступами, підтримкою терористів та російської військової агресії священнослужителями Московського Патріархату в Україні. 23 серпня 2015 року мешканці села Пилипець одноголосно висловилися за повернення у лоно рідної Української Православної Церкви Київського Патріархату.Управління Закарпатської єпархії УПЦ КП висловлює сподівання, що цьогоріч і інші православні парафії Закарпаття, які ще і досі перебувають у залежності від Москви приєднаються до рідної Української Православної Церкви Київського Патріархату.
Кількість священнослужителі УПЦ Київського Патріархату на Закарпатті зросло на 10 чоловік. До служіння у Закарпатській єпархії вже залучено випускників Київської Православної Богословської Академії Львівської Православної Богословської Академії та Івано – Франківської семінарії. Також закликаємо небайдужих, віруючих, жертовних та патріотичних чоловіків – закарпатців, які відчувають поклик до служіння Богу посилити Українську Православну Церкву Київського Патріархату на Закарпатті та прийти до чернечого, священичого, або дияконського служіння.
Також протягом 2015 року було відроджено дитячий та молодіжний український православний рух на Закарпатті. Відтак лише у 2015 році при громадах УПЦ Київського Патріархату на Закарпатті з’явилося 10 нових недільних шкіл для дітей та молоді. Юні закарпатці беруть активну участь у всеукраїнських православних літніх та зимових таборах, які організовує наша Церква.
Активізувалася інформаційно-просвітницька діяльність Київського Патріархату на Закарпатті. У 2015 році наша єпархія запустила сайт та активізувала роботу у соціальних мережах.
У Мукачеві постане кафедральний собор Київського Патріархату! Завдячуючи депутатам та міській владі Мукачева у 2015 році наша Церква отримала земельну ділянку для будівництва комплексу Кафедрального собору та єпархіального управління. Та можемо констатувати із сумом, що в Ужгороді такої можливості наша Церква не має. Депутати Ужгородської міської ради проголосили мораторій на виділення земельних ділянок під будівництво у межах міста, навіть релігійним організація ( За словами влади м.Ужгород ). Пори це багато інших релігійних організацій мають кафедральні собори, храми, єпархіальні управління, монастирі, недільні школи і тощо в Ужгороді і лише відносно Київського Патріархату вживається ганебна практика – вибірковості.
Через втручання деструктивних сил – проросійських олігархів та прихильників Московського Патріархату у 2015 році було зірвано об’єднання Української Православної Церкви Київського Патріархату та Української Автокефальної Православної Церкви (УАПЦ). Із сумом змушені констатувати, що УАПЦ не намагається йти на зближення із Київським Патріархатом. Натомість УАПЦ " приютила" у себе опального "єпископа" Кирила ( Михайлюка ) , який є у забороні служіння в Київському Патріархаті, а також займається рейдерством та шахрайством. На території Закарпаття створено одночасно дві єпархії УАПЦ, які не шукають спільної мови з Київським Патріархатом, а лише спокушають священнослужителів та громади УПЦ КП до конфліктів, або переходу.
На сам кінець відзначимо мабуть дуже очікувану новину, - у 2016 році заплановано архіпастирський візит Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до Закарпатської області. Деталі візиту будуть повідомленні у пресі згодом.
На останок Владика нагадав про значення Великого посту в житті кожного християнина та привітав жителів Закарпаття - християн західного обряду з тим , що вони вже ввійшли в Великий піст та побажав кожному сили духу та Божої допомоги.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП



















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: