понеділок, 25 січня 2016 р.

Єпископ Варсонофій взяв участь у святкуваннях з нагоди 87-ї річниці Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійшого Патріарха Філарета.

23 січня 2016 року Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету виповнилося 87 років. З нагоди святкувань єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ КП Варсонофій , прибув до столиці з вітальною адресою від Закарпатської єпархії для Святійшого Владики .Чимало високоповажних гостей завітали, щоб особисто привітати Предстоятеля Української Церкви зі святом. Надійшли вітання від перших осіб держави, дипломатичного корпусу, інтелігенції, монастирів, духовних шкіл України. По особливому звучали вітання від військових, адже Патріарх Філарет з особливою увагою опікується воїнами, які боронять Україну у нелегкі часи. Увечері, 23 січня 2016 року, Патріарх Філарет очолив Всенічне бдіння у Володимирському кафедральному соборі столиці у співслужінні єпископату Української Православної Церкви Київського Патріархату та духовенства міста Києва. За богослужінням також молились студенти і викладачі Київської православної богословської академії та Львівської православної богословської академії.
Після богослужіння єпископат, священики та миряни мали змогу особисто привітати свого Предстоятеля з днем народження.24 січня Святійший Патріарх Філарет звершив у Володимирському соборі Божественну літургію. Разом з Предстоятелем молився собор єпископату та духовенства. Адже цього дня до Києва з’їхалися преосвященні єпископи для того, щоб привітати Патріарха та піднести разом з ним молитву до Бога. Також і велика кількість вірян прийшли до кафедрального собору, щоб подякувати Богові за мудрого роками та досвідом старця Патріарха.
З амвону храму від імені собору єпископату та Священного Синоду до Патріарха з вітальним словом звернувся Патріарший намісник, митрополит Перяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній.На завершення богослужіння Предстоятель Церкви разом з єпископатом, духовенством та вірними піднесли Богу подячну молитву за всі Його благодіяння. Завершилися урочистості козацьким многоліттям на честь Предстоятеля Української Церкви - Святійшого Патріарха Філарета.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП приєднується до привітань Святійшому Владиці та бажає Патріарху многії літа ! Іспола еті деспота Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету
















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: