субота, 24 жовтня 2015 р.

Виставка, присвячена 20-літтю з часу інтронізації Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета

21 жовтня 2015 р. у виставковому центрі Української Православної Церкви Київського Патріархату - стилобаті Андріївського храму, що на Андріївському узвозі в Києві , урочисто відкрили виставку з нагоди 20-ліття з часу інтронізації Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.
Виставку відвідав Преосвященний єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ КП Варсонофій ( Руднік ).
На відкриття експозицій прибув Святійший Патріарх Філарет, який поспілкувався із журналістами та відповів на їх запитання про роки Предстоятельського служіння у незалежній Україні та про сьогодення Київського Патріархату.
Святійший Владика оглянув експозицію виставки, яка поділена на чотири зали. В одному із залів експонуються видання Київської Патріархії, левову частку яких складає перекладацький здобуток Патріарха Філарета. У другому залі розміщено старовинні українські ікони з приватної колекції Святійшого Владики, у третьому залі - фотографії знаменних подій за останні двадцять років Першосвятителя. У четвертій залі розміщено церковні та світські нагороди Святійшого Владики, богослужбовий одяг та куколь вручений Патріарху Філарету у знаменний день - 22 жовтня 1995 року, у день інтронізації.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП




















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: