неділю, 23 серпня 2015 р.

На Міжгірщині Закарпатської області громада УПЦ Московського Патріархату перейшла до Київського Патріархату.

Церковна громада УПЦ МП Свято-Рождества Богородиці села Пилипець Міжгірського району Закарпатської області 09 серпня 2015 року , на загальних парафіяльних зборах прийняла рішення про перехід  до складу Української Православної Церкви Київського Патріархату. Це перша парафія на Міжгірщині , яка виявила бажання покинути Хустську єпархію УПЦ Московського Патріархату та влитися до складу Закарпатської єпархії УПЦ КП.
23 серпня 2015 року єпископ Ужгородський і Закарпатський , на запрошення громади,разом з духовенством Закарпатської єпархії УПЦ КП  відвідали Храм Свято-Рождества Богородиці  села Пилипець.
Біля храму єпископа Варсонофія зустріла численна громада з запрошенням очолити Богослужіння.
Також до Храму прибув митрополит Хустський і Виноградівський  УПЦ Московського Патріархату Марк (Петровци) з представниками  духовенства своєї єпархії .Громада надала слово  митрополиту Марку, та вислухавши його підтвердила своє рішення про перехід в лоно Київського Патріархату, після чого митрополит Московського Патріархату покинув Храм . Також слово отримав єпископ Варсонофій , який подякував громаді Храму за їх свідомий вибір та попросив молитися за Україну, яка переживає зараз скрутні часи.
Після розмови з парафіянами Владика Варсонофій  очолив відправу  Літургії св.Іоана Золотоустого , під час якої помолився за мир в Україні та припинення війни на сході України,  а згодом призначив і представив громаді нового настоятеля храму о Віктора Худяка.
Виголошуючи слово, Владика Варсонофій  привітав вірян з переходом в юрисдикцію УПЦ Київського Патріархату, та попросив бути стійкими у вірі в Бога, без якого не можливо буде вистояти у цій нав"язаній зовнішнім агресором війні.Завершилось Богослужіння уставним многоліттям та молитвою "Боже Великий, Єдиний нам Україну храни

































"

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: