понеділок, 9 лютого 2015 р.

Богослужіння Владики Варсонофія в Неділю про блудного сина

08 лютого 2015 року, в Неділю про блудного сина, преосвященний єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій звершив Божественну літургію в Свято-Троїцько-Михайлівському Соборі м.Берегово. Його Преосвященству співслужили : настоятель собору протоієрей Михайло Савко, насельник Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких могилах ієромонах Онуфрій (Ляда) та духовенство Закарпатської єпархії. 

Цього дня велика кількість прихожан причастилася Святих Таїнств Господніх. Під час богослужіння Єпископ Варсонофій звершив свою першу хіротонію над іподияконом Георгієвим Борисом Віталійовичем, рукоположивши його в сан диякона. 

По завершенню Літургії Преосвященнійший Владика Варсонофій виголосив проповідь,  у якій закликав вірян до покаяння в часі підготовки до Великого посту та молитви за воїнів, що захищають інтереси Української держави. 

По завершенню проповіді настоятель Свято-Троїцько-Михайлівського собору протоієрей Михайло Савко зачитав Указ Патріарха Київського і всієї Руси - України Філарета про призначення Преосвященнійшого Варсонофія єпископом Ужгородським і Закарпатським, керуючим Закарпатською єпархією. Також цього дня відбулись перші єпархіальні збори .

Прес-служба Закарпатської єпархії
















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: