неділю, 22 лютого 2015 р.

Богослужіння архієрея Закарпаття в Прощену неділю

22 лютого 2015 року, в Прощену неділю, спомин Адамового вигнання, Преосвященний Варсонофій, єпископ Ужгородський і Закарпатський, на запрошення настоятеля – протоієрея Петра Баб’яка та парафіян громади Різдва Пресвятої Богородиці м.Ужгорода, з архіпастирським візитом відвідав каплицю, в якій ця громада звершує богослужіння. Там Владика Варсонофій очолив відправу уставних богослужінь дня: Божественної літургії та Вечірньої з чином прощення. 

Також, правлячий архієрей звернувся з повчанням до пастви, напередодні Великого посту. У ньому владика Варсонофій закликав усіх до миру, наголошуючи, що православних християн повинна об’єднувати лише одна мета земного перебування – спасіння в Бозі. А це спасіння можливо досягнути лише виконуючи Заповіді Божі. 

«Возлюби Господа Бога твого всім серцем твоїм, всім розумом твоїм і ближнього твого, як самого себе». - ці слова Святого Писання напередодні Чотиридесятниці повинні постійно невидимою струною бриніти в нашому серці. Вони повинні нас окриляти, давати натхнення для боротьби з пристрастями та надію на Боже милосердя.

 Такий приклад милосердя та любові до ближнього показав нам сам Господь наш Ісус Христос, добровільно йдучи на страждання заради спасіння кожного з нас. Але, любов не можлива без прощення інших. Тому, виконуючи Його святі настанови і я, недостойний архієрей Божий, прошу в вас прощення та молитов за себе. Взаємно, прощаю і благословляю кожного з вас на подальший святий шлях дорогами Великого посту. Закликаю на вас Боже благословення та щиро молюся, щоб Господь подавав нам сили до виконання Своїх святих Заповідей – добре почати та провести час духовної весни. Миру всім нам!» - підсумував Закарпатський архіпастир.

Прес-служба Закарпатської єпархії













Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: