пʼятницю, 19 квітня 2024 р.

Єпископ Варсонофій передав Закарпатському обласному краєзнавчому музею папірус з зображенням елементів з Туринської Плащаниці.


19 квітня 2024 року єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій з духовенством відвідали Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького Закарпатської обласної ради (м. Ужгород, вул. Капітульна, 33) Владика подарував закладу два примірника папірусу із зображенням елементів Туринської Плащаниці,які привезено з Італії, де делегація Закарпатської єпархії ПЦУ перебувала у відрядженні, на запрошення Генерального секретаря міжнародного центру вивчення Плащаниці Enrico Simonato. У ході відрядження відвідано Ciss – Museo della Sindone, Torino та кафедральний собор святого Іоана Хрестителя у місті Турин (Італія), де зберігається оригінал Святого Полотна.

Перший лист папірусу – це спроби дослідників точно перенести зображення обличчя Христа для подальшого використання у іконописанні та дослідженні обличчя Спасителя.
Наступним листом є зображенням всього тіла Христа, яке використовувалось для подальшого дослідження Плащаниці. Зображення Христа нанесено на папірусі вручну під час просвітлення справжньої Плащаниці світлом.
Екземпляри папірусу значно доповнять основний фонд та стануть цінним надбанням для музею та його відвідувачів.
 
Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.