пʼятницю, 11 листопада 2022 р.

ОФІЦІЙНО! ЗАЯВА духовенства Закарпатської єпархії ПЦУ.

 

            


                         ДОРОГІ БРАТТЯ ТА СЕСТРИ ! ШАНОВНІ ЗАКАРПАТЦІ !

 

     росія веде повномасштабну війну проти України вже 8 місяців і мета цієї агресії відома і зрозуміла: перетворити всю нашу країну або хоча би її більшу частину на окуповану територію, керовану від імені кремля зрадниками, терористами і кримінальниками. Перетворити Україну на ту прірву, на яку росія перетворила Крим, Донецьк та Луганськ. За наш рахунок спробувати відновити зогнилого і мертвого радянського монстра, тюрму народів, імперію зла, примусити вільні народи Європи упокоритися перед бажаннями нинішніх володарів кремля. Вони вбили десятки тисяч наших співвітчизників - матерів, батьків та дітей! Вони руйнують наші будинки і храми. Виїхали мільйони людей за кордон, це цвіт нації.

   Та найогидніше, що цей геноцид Української нації відбувається з благословення керівника російської православної церкви кирила ( гундяєва), який міг і мав силу зупинити вбивцю путіна та  врятувати ситуацію. Патріарх повинен був розірвати на собі ризи, стати на коліна, сказати : « стріляйте по мені, але не благословити путіна вбивати і свою паству в тому числі», якщо звісно він "Пастир добрий", бо як сказав Спаситель : « пастир добрий душу свою покладає за овець.  А наймит, не пастир, якому вівці не свої, побачивши, що йде вовк, кидає овець і тікає, а вовк хапає і розганяє овець.  А наймит тікає, бо він наймит, і не турбується про овець.» Євангеліє від Івана 10, 11 – 13.

    Прикро також чути зі слів представника Служби Безпеки України, що в період з початку війни, СБУ відкрила вже 23 кримінальних провадження щодо представників УПЦ (МП), якою керує митрополит Онуфрій (Березовський), а це священники та архієреї, яких вже є 33 підозрюваних – від класичних агентів збору глибинної інформації до банальних корегувальників вогню в рясах.

         Проте завдяки нашим мужнім воїнам і Божій допомозі агресор зазнає все більше невдач на полі бою. Через провали на фронті окупанти перейшли до нових методів терору і намагаються залишити українців без світла та тепла. Однак ЗСУ продовжують просуватися вперед та звільняти наші землі. Віримо, що невдовзі буде звільнена вся Україна від російського ярма.

     Тому сьогодні, будучи солідарними з нашим  Українським військом, волонтерами та капеланами, заявляємо: Відповідно до рішення зборів благочинних Закарпатської єпархії ПЦУ, Закарпатська єпархія Православної Церкви України вчергове заявляє, що ніяких спільних рішень, богослужінь чи засідань не може і не буде  проводити в присутності  представників так званих «Хустської та Мукачівської православних єпархій», керівники тут якої: митрополит Марк ( Петровцій), єпископ Симеон ( Голубка) та митрополит Феодор ( Мамасуєв), які досі перебувають в лоні зареєстрованої в Україні так званої Української Православної Церкви ( яка не змінила своєї назви на правдиву: Російська Православна Церква в Україні, в порушення Закону України номер 5309 ), до моменту офіційного полишення ними церкви країни – агресора, та початку переговорів про об‘єднання в Помісній Православній Церкві України.

 Тому сьогодні, як першим кроком протесту, проти діяльності представників російської православної церкви на території Закарпаття, офіційно заявляємо про свій вихід з Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття, на всіх рівнях, так як до цього часу там перебувають представники Закарпатських єпархій УПЦ в єдності з московським патріархатом.

 

Від імені благочинних Закарпатської єпархії –

+ Варсонофій

єпископ Ужгородський і Закарпатський

Православної Церкви України

м.Ужгород.

      


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: