пʼятницю, 5 березня 2021 р.

Єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій вакцинувався від Covid-19.

5 березня 2021 року, у межах вакцинальної кампанії та з урахуванням наявності залишків доз вакцини єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, вирішив вакцинуватися проти COVID-19.

Після вакцинації єпископ нагадав офіційну позицію Православної Церкви України : «Православна Церква України не має жодних заперечень щодо вакцинації в цілому як медичної процедури: вона не суперечить ані Божим заповідям, ані засадам християнської віри.Водночас, церква не буде примушувати будь-кого до вакцинації. Процедура вакцинації мусить бути добровільною та усвідомленою.Кожна людина вільна прийняти власне зважене та відповідальне рішення, яке буде спиратися на фахові висновки та рекомендації лікарів, медиків, спеціалістів, буде враховувати стан здоров‘я та інші важливі фактори.

Ця позиція відповідає загальному вченню Церкви щодо лікування - закликаючи вірних дбати про здоров’я, Церква спонукає всіх дослухатися до лікарів, використовувати добрі засоби лікування, однак не може ані визначати, яке саме це має бути лікування у конкретному випадку чи якими саме засобами».

Прес-служба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: