вівторок, 15 вересня 2020 р.

Хустська єпархія РПЦвУ знову бреше.

Митрополит Російської Православної Церкви в Україні Марк (Петровцій) освятив фундамент для майбутньої  церкви в присілку Ясіня/Кевелів, як інформує кореспондент СПЖ.

Про подію гордо пишуть на сторінках Російської Православної Церкви в Україні, та на сайті "Спілки православних журналістів", додавши фотографії, на яких чітко видно кількість прихожан, які відвідали службу, та зазначають що на закладанні каменю було присутньо аж 200 чоловік.

Але з тих світлин видно, що на богослужінні цієї релігійної організації Російської Православної Церкви в Україні в Ясінях на святковому богослужінні, крім «духовенства», було аж 23 парафіян! То про які 200 чоловік йде мова?

Як свідчить фото, цей архіпастирський візит зацікавив близько  два десятка жителів.

Російська Православна Церква в Україні на теренах Закарпаття, в особі митрополита Петровція та його оточення, не сприймають добровільне рішення вірян, які виявляють бажання приєднатися до Канонічної Української Православної Церкви (ПЦУ). Одноголосний перехід вірян до Української Православної Церкви (ПЦУ), для них це захват храмів. А чи не досить мозолити необізнаним людям очі, та вводити їх в оману?

Минулого року парафії Російської Православної Церкви в Україні перейшли під омофор єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія (Рудніка) у більшій кількості, та здійснюються в цих храмах постійні богослужіння.

Незважаючи на приїзд ієрарха і численної «групи підтримки» Російської Православної Церкви в Україні, з боку Української Православної Церкви (ПЦУ) в Ясінях в  храмі збираються в кілька разів більше людей. 

Куди діваються «більшість вірян  Російської Православної Церкви в Україні», коли доходить до відвідування їх богослужінь, залишається незрозумілим...

Прес-служба Закарпатської єпархії
Української Православної Церкви (ПЦУ).


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: