неділю, 13 жовтня 2019 р.

Єпископ Варсонофій прийняв участь у святкуванні 500-ліття мікрорайону Рогізна у Чернівцях.

13 жовтня 2019 року, мікрорайон Рогізна у Чернівцях відзначає 500-ліття. А храм Різдва Пресвятої Богородиці святкує 105 років з часу закладення першого каменю на будівництві святині. З нагоди цих чудових нагод в Рогізні у 17-ту неділю після Пятидесятниці відбулися урочисті заходи.  Рогізнянці прийшли зранку на божественну літургію, яку очолили Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило та єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій.
Єпископ Варсонофій, який прибув на святкування з Ужгорода, привітав жителів Рогізни з півтисячолітнім ювілеєм. Єпископ Варсонофій є капеланом Українського війська, і єдиним капеланом-єпископом. Владика Варсонофій попросив парафіян Рогізни молитися за українських воїнів, не забувати про них ні дня. Воїнам дуже допомагають наші молитви. Завдяки їм, ми маємо у нас мирне небо над головою. Владика Варсонофій подарував парафії храму Різдва Пресвятої Богородиці ікону закарпатського святого Йова Угольського з часткою його мощей.
Настоятель храму Петро Луканюк щиро подякував владикам за спільне служіння у храмі підніс у подарунок ікони Апостолів Якова і Матвія.
Владика Данило нагородив митрополичими грамотами – краєзнавця, автора «Ілюстрованої історії Рогізної» Миколу Семенюка, директора департаменту містобудівного комплексу і земельних відносин Чернівецької міської ради Миколу Собка.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ),
за інформацією Прес-центру Чернівецької єпархії ПЦУ.


























Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: