четвер, 13 вересня 2018 р.

Паломництво парафіян Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату на Святу Землю.

З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, з 06 по 13 вересня 2018 року, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій здійснив паломництво на Святу Землю. Паломницька група складалась з п'ятдесяти п'яти чоловік, та очолював її єпископ Варсонофій. 

Перший день. Паломництво розпочалось з місць Старого Завіту. Гора Кармель. Мухрака ("Вогняне місце"). Територія де пророк Ілля, через жертвоприношення, відстояв віру в Живого Бога. Після чого помолились за Україну біля святинь гори Фавор, де відбулось Преображення Христове.

Другий день паломництва. Храм Марії Магдалини. Здійснили Чин молебня за Україну та всіх воїнів, волонтерів і мирних жителів нашої Держави. Омились в чудодійних джерелах монастиря.



Гора Блаженств.
 

Храм Дванадцяти апостолів.Місце де Господь Ісус зцілив розслабленого.


Монастир "Стіл Господа". Місце на березі Тіверіадського озера, де Господь Ісус Христос, по Своєму Воскресінні, тричі простив апостола Петра.
 
Прогулянка на човні по Галілейському морі.




Назарет. Відвідали храм Архангела Гавриїла, в якому б'є чудодійне джерело, біля якого колись Діва Марія почула Благу Звістку від Архістратига.



Третій день паломництва. Розпочали з молитви в Лаврі Сави Освяченого— православного грецького чоловічого монастиря на території Західного берега річки Йордану, в Юдейській пустелі, в долині Кедрон.
 

Молимось за наші українські родини та благополуччя Держави в монастирі св.Феодосія Великого.

Самарія. Вознесли молитву до Творця у храмі, де знаходиться колодязь Якова. Молились за створення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні,за захисників Держави нашої, волонтерів та мирних жителів, що проживають на сході України.

Вифлеєм. В храмі Різдва Христового щирою українською колядою "Нова радість стала" прославили Богомладенця Христа та Його Пречисту Матір.


Четвертий день паломництва. Звершили Божествену літургію св.Іоана Золотоустого в храмі святого Йосифа м.Вифлиєм. Під час Літургії молились за створення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні, а також за Державу нашу, військо, волонтерів, сиріт та вдів, та за припинення війни на сході Вітчизни нашої.


Помолились в єрусалимському храмі, що збудований на місці де народилась Богородиця. Приклонились до Чудотворної ікони Пресвятої Діви "Цариця всіх цариць".

 
Єрусалим. Пройшли Дорогою скорбот "Via Dolorosa"- присвятили молитовний хід українським воїнам, які захищають кордони нашої держави в зоні проведення ООС на Донбасі.


Храм Гробу Господнього. Помолились за Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, та за створення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні. Приложились до найбільшої святині християнства-триденного ложа Господа нашого Ісуса Христа.

Відвідали храм Успіння Пресвятої Богородиці,який побудований на місці будинку, в якому спочила Божа Матір. Тропарем та Величанням прославили Пречисту Богоматір.

Сіонська горниця-місце де відбулись одні з найважливіших подій християнства: Тайна вечеря - встановлення Христом Таїнства Євхаристії та зішестя Святого Духа на апостолів.

П'ятий день паломництва. Розпочали з Єрихону, на захід від якого височіє Сорокаденна гора (гора Спокуси, гора Каранталь), де за Євангелієм, Ісус Христос постив сорок днів після Хрещення Іваном Хрестителем при Віфаварі, і де Його спокушав диявол. Зараз в скелях цієї гори розташований грецький православний монастир - Каранталь.


Єрихон. В монастирі святого пророка Єлисея в Чині молебню молились за Україну, за нашу Святу Православну Церкву, за Святійших Патріархів Філарета та Варфоломія. В молитвах згадували і дітей-сиріт, вдів ,благали за захист воїнства нашого та дякували Господу за Його благодіяння до нас. До слова: в даному монастирі знаходиться залишок смоковниці митаря Закхея.



Окунулись у святі води ріки Йордан. Прославили Спасителя тропарем свята Богоявлення.

В святих водах Йордану виконали Гімн України.Боже бережи Державу нашу!




Відвідали монастир святого Герасима Йорданського, де звершили заупокійну літію за загиблими українськими воїнами, волонтерами та мирними жителями, які загинули, захищаючи Україну від російського агресора в зоні проведення ООС.


Шостий день паломництва. Усікновення глави Іоана Хрестителя. Розпочали день з Божественної літургії в Свято-Благовіщенському храмі м.Єрусалим. Єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, співслужив архієпископу Кримському і Сімферопольському Клименту, який очолив Божественну літургію в Свято-Благовіщенському храмі м.Єрусалим, та єпископу Васильківському, вікарію Київської єпархії Лаврентію.


Під час Літургії соборно молились за Святійших Патріархів Філарета та Варфоломія та за створення в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви, а також за захисників Держави нашої, волонтерів та мирних жителів, що проживають на сході України. Цього дня велика кількість паломників причастились Святих Христових Таїн. По завершенню богослужіння, єпископ Варсонофій, звернувся до вірян з повчальним словом на тему свята.


Відвідали Горненський жіночий монастир в Ейн Карем — колись старовинне селище неподалік Єрусалиму, а з 1961 року його західний район. За Євангельськими переказами - місце народження Івана Хрестителя та зустрічі Діви Марії та Єлизавети.

Відвідали каплицю, яка знаходиться на найвищому місці Оливної гори в Єрусалимі, та на місці де відбулось вознесіння Ісуса Христа на небо. Приложились до відбитка стопи Спасителя.

Побували в Гробниці Діви Марії — одній з найбільших християнських святинь, гробниця в скелі, де була похована Діва Марія. Знаходиться в Гефсиманії, у підніжжя західного схилу Оливної гори, близько від Церкви Всіх Націй, у Кедронській долині Єрусалима. Над гробницею надбудована печерна церква Успіння.

Помолились у Церкві Всіх Націй або Базиліка агонії.Цей храм примітний тим, що знаходиться у Гефсиманському саду на Оливній горі. Декотрі з оливкових дерев, що ростуть тут, мають більше двох тисяч років! Тобто, саме вони були німими свідками молитов Ісуса Христа на Оливній горі.
У саду, біля самих стін та в середині церкви, знаходиться камінь, на якому в останню ніч свого земного життя молився Ісус. Його називають Каменем «Моління про Чашу» Тут наш Господь востаннє молився до Господа перед тим, як «випити чашу страждань». На камінь, на якому стояли коліна Ісуса під час ревної молитви, падав кривавий піт Спасителя. Він настільки в’ївся у камінь, що навіть майже через дві тисячі років криваві рожеві плями не змили дощі.

Сьомий день паломництва. В найдревнішому приділі храму Гробу Господнього, єпископ Варсонофій, з архієпископом Климентом та єпископом Лаврентієм, звершили молебень за Україну та наше воїнство.

Прес-служба Закарпатської єпархії.