вівторок, 8 березня 2016 р.

ВАЖЛИВО ! ОФІЦІЙНА ЗАЯВА УПРАВЛІННЯ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ СТОСОВНО ДІЙ ПРОТОІЄРЕЯ УМАНЦІВА СЕРГІЯ ПЕТРОВИЧА , НАСТОЯТЕЛЯ РЕЛІГІЙНОЇ ГРОМАДИ СВЯТИХ РІВНОАПОСТОЛЬНИХ ВОЛОДИМИРА ТА ОЛЬГИ м. УЖГОРОД



          
                     

                      ОФІЦІЙНА ЗАЯВА УПРАВЛІННЯ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ЄПАРХІЇ
   УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ
       СТОСОВНО ДІЙ  ПРОТОІЄРЕЯ УМАНЦІВА СЕРГІЯ ПЕТРОВИЧА
НАСТОЯТЕЛЯ РЕЛІГІЙНОЇ ГРОМАДИ СВЯТИХ РІВНОАПОСТОЛЬНИХ 
                          ВОЛОДИМИРА ТА ОЛЬГИ м. УЖГОРОД 

    
      В складі Закарпатської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату знаходиться релігійна громада святих рівноапостольних Володимира та Ольги , яка зареєстрована : м. Ужгород , вул. Минайська , 71.                           
       Настоятелем вищевказаної релігійної громади було призначено протоієрея Уманців Сергія Петровича, який фактично , після  зміни керівництва Закарпатської єпархії УПЦ КП , що відбулось у січні 2015 року ,  припинив спілкування з Управлінням Закарпатської єпархії УПЦ КП  та керуючим архієреєм Закарпатської єпархії УПЦ КП.
    39 Правило Святих Апостолів говорить : «Пресвітери і диякони без волі єпископа нехай нічого не звершують. Бо йому довірені люди Господні, і він дасть відповідь за їхні душі.(Ап. 38, 40, 41; VII Вс. 12; Лаод. 57; Карф. 6, 7, 33).»
      5 Правило Святого Помісного Собору Антіохійського постановляє : «Якщо якийсь пресвітер, чи диякон, зневаживши свого єпископа, відлучить сам себе від Церкви, і почне влаштовувати окремі зібрання, і поставить жертовник, а будучи прикликаним єпископом, не підкориться, не захоче підпорядковуватися йому, і бувши прикликаним один раз і вдруге, не послухає, такий нехай буде повністю виключений зі свого чину, і зовсім не може допущеним бути до служіння, тим більше сприйняти свою попередню честь. Якщо ж упертим буде, збурюючи Церкву і повстаючи проти неї, то як бунтівник нехай буде приборканий зовнішньою владою.(Ап. 31; II Вс. 6; III Вс. 3; IV Вс. 18; Трул. 31, 34; Гангр. 6; Сард. 14; Карф. 10, 11; Двокр. 9, 13, 14, 15; Вас. Вел. 1).»
      При висвяті в сан ієрея Сергій Уманців , як і кожен священнослужитель підписував Присяжний лист , де  обіцяв і клявся Всемогутнім Богом перед Святим Його Євангелієм в тому , що з допомогою Божою буде здійснювати служіння ієрейське згідно зі словом Божим та в повному послусі Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України та своєму єпархіальному архієрею . Проте він не взяв цього до уваги , та проігнорував вищевказані Святі Правила і неодноразові звернення  Правлячого єпископа Закарпатської єпархії УПЦ КП.
      Рахуючись у складі Закарпатської єпархії УПЦ КП , протоієрей Сергій Уманців  з керуючим єпископом та Управлінням єпархії в спілкуванні не перебуває, проте здійснює свою «діяльність» прикриваючись перебуванням у клірі єпархії.
      Тому враховуючи все вищенаписане , Управління Закарпатської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату повідомляє : жодної відповідальності за подальші будь-які дії протоієрея Сергія Уманціва Закарпатська єпархія УПЦ КП не несе , проте закликає його до повного розкаяння та повернення до церковного спілкування , згідно з Правилами Святих Апостолів.


Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: