четвер, 1 грудня 2022 р.

Голова єпархіального відділу у справах сім"ї та молоді взяв участь в акції " Ужгород проти СНІДу".


Щорічну соціальну акцію «Ужгород проти СНІДу» організував 1 грудня 2022 року, у День боротьби зі СНІДом та День солідарності з ВІЛ-інфікованими людьми, на площі Театральній міський центр соціальних служб департаменту соціальної політики Ужгородської міськради. 
З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, участь в даному заході взяв Голова єпархіального відділу у справах сім"ї та молоді протоієрей Сергій Потюк. 
Долучились до акції і студенти Ужгородського вищого комерційного училища Державного торговельно-економічного університету. Молодь роздала перехожим тематичні інформаційні листівки.
Очільник центру Іван Фленько розповів присутнім про акцію, яка має на меті попередити молодь, зокрема, про ризики та можливість вберегти своє життя та здоров’я.
Після спільної молитви запалили свічки за померлими від цієї недуги, лампадками виклали стрічку, яка є символом боротьби зі СНІДом.
Довідково. Станом на 1 листопада на диспансерному обліку перебуває 155 722 людей, які живуть з ВІЛ. За 10 місяців року в Україні офіційно зареєстровано10239 нових випадків ВІЛ-інфекції.
 
Пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ. 







Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: