пʼятницю, 14 червня 2019 р.

ОФІЦІЙНО! ЗАЯВА ДУХОВЕНСТВА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ ( ПЦУ)


                                                           
                                                                           ЗАЯВА
                  ДУХОВЕНСТВА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ ( ПЦУ)

15 грудня 2018 року в м. Києві, в храмі святої Софії відбувся Об’єднавчий Собор Українського Православ'я ( УПЦ КП, УАПЦ та частини УПЦ МП),  на якому було прийнято рішення про саморозпуск Української Православної Церкви Київського Патріархату  та Української Автокефальної Православної Церкви та входження всього їх духовенства разом із паствою у новостворену Православну Церкву України. Присутніми на Об’єднавчому Соборі також було обрано Предстоятеля Православної Церкви України, яким став Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Серед осіб, які підтримали таке рішення був нині Почесний Патріарх Філарет.

      06 січня 2019 року Блаженнійший митрополит Епіфаній отримав з рук Вселенського Патріарха Варфоломія Патріарший і Синодальний Томос про автокефалію Православної Церкви України.
      06 лютого 2019 року відбулися загальні збори  Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату на яких присутніми одноголосно було прийнято рішення про зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях шляхом входу до складу релігійного об’єднання – Української Православної Церкви (Православної Церкви України), яке очолює митрополит Епіфаній. Також було прийнято рішення про зміну найменування єпархії у зв’язку зі зміною канонічної підлеглості і прийнято новий статут.
      02 квітня 2019 року Управління Закарпатської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) завершило процедуру державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі  юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.
     Проте не зважаючи на процеси становлення та утвердження Православної Церкви України по всій території нашої Держави, 11 червня 2019 року  в
м. Києві у конференц-залі Академії наук відбулося зібрання, скликане почесним патріархом Філаретом - так званий «Форум інтелігенції «За Київський патріархат», на якому було проголошено  намір скликати 20 червня 2019 року «Помісний собор», для відновлення релігійної організації – Київський  Патріархат. Дане зібрання  записували проросійські телеканали і воно  стало топ-темою російських новин із гучними заголовками про те, що в Україні назріває черговий розкол Церкви через «недолугий Томос».
     З огляду на це, ми духовенство Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ) висловлюємо своє занепокоєння процесами, які розпочав почесний патріарх Філарет, а також  не підтримуємо ідею відновлення «Київського Патріархату», адже це може призвести до катастрофічних наслідків в майбутньому.  Водночас заявляємо про своє непохитне перебування в лоні канонічної Помісної Православної  Церкви України,  яка є 15-ю у Диптиху Православних Церков світу, визнаємо єдиного законнообраного  її Предстоятеля – Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія, правлячого архієрея - єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія. Також ми підтримуємо прагнення Предстоятеля поступово реформувати Українську Церкву, відродити та оновити парафіяльне життя.
       Підносимо до Господа молитви за єдність Українського Православ’я,  за напоумлення усіх, хто хоче зашкодити розвитку нашої Української Православної Церкви (Православної Церкви України), та дякуємо Всещедрому Творцю за великий дар - отримання Патріаршого і Синодального Томосу про автокефалію Православної Церкви України .
                       
ПРИЙНЯТО ТА ПІДПИСАНО УСІМА КЛІРИКАМИ  Закарпатської єпархії УПЦ ( ПЦУ) на зборах духовенства 14  червня 2019 року Божого в місті Ужгород .

                                             + Варсонофій ( Руднік)
                              єпископ Ужгородський і Закарпатський

1.Прот.Сергій Ємець
2. Прот.Андрій Валько
3. Прот. Валерій Микитюк
4.Прот.Сергій Потюк
5.Прот.Віктор Білан
6.Прот.Петро Кравець
7.Прот.Віктор Аврамчук
8.Прот.Віктор Худяк
9.Прот.Ігор Пістун
10.Прот.Анатолій Натолочний
12.Прот. Іван Гота
13.Прот.Ігор Войтович
14.Прот.Михаїл Савко
15.Прот.Андрій Кравчук
16. Прот. Василій  Гесня
17. Прот. Василь Калічин
18.Прот.Валерій Фозикош
19.Прот.Степан Біляк
20.Прот.Михаїл Ягнюк
21.Ієрей Ярослав Михайлюк
22.Ієрей Павло Михальчук
23.Ієрей Петро Яким
24.диякон Володимир Марцінів
25.диякон Іван Бистрицький

Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: