пʼятницю, 18 січня 2019 р.

Архієрейське богослужіння в Навечір'я Богоявлення (Хрещенський святвечір)

18 січня 2019 року, в Навечір'я Богоявлення (Хрещенський святвечір), єпископ Ужгородський і Закарпатський Православної Церкви України Варсонофій відвідав Спасо-Преображенський храм міста Ужгород. У співслужінні настоятеля храму протоієрея Сергія Ємця, та ієрея Ярослава Михайлюка, Архіпастир очолив Божествену Літургію святителя Василія Великого, яка згідно уставу розпочалася з вечірньої.
Під час вечірньої читалися 13 паремій, уривків із Священного Писання, які розкривають зміст та значення події Хрещення Господнього.
Під час Богослужінням були виголошені додаткові прохання за Предстоятеля Православної Церкви України, за Державу нашу, воїнство наше, яке захищає кордони України від російського загарбника, в зоні проведення ООС, волонтерів, сиріт та вдів, та за припинення війни на сході Вітчизни нашої.
По завершенні літургії єпископ Варсонофій звершив Чин великого освячення води, який звершується двічі на рік: у Хрещенський Святвечір, та в самий день свята Богоявлення, а також  було освячено кутю.
.Після священнодії Архієрей звернувся з повчальною проповіддю до вірян.
Також в цей день був звершений чин прославлення, під час якого на середину храму була винесена ікона Хрещення Господнього, перед якою духовенство та миряни урочисто заспівали тропар та кондак свята.
На закінчення богослужіння єпископ Варсонофій окропив освяченою водою усіх вірян, а також привітав присутніх із святом.

Прес-служба Закарпатської єпархії.



















Цитати

Цитати

Найкраще на сайті: